Iivari
Eilinen ilta kului rattoisasti Iivari-sivustoa viilatessa. Sivusto on tehty Google-sites-ohjelmistolla, joka ainakin minusta on todella monipuolinen, ilmainen sivunteko-ohjelma. Blogiin saa sivuja, materiaalipankkeja, kalentereita, tehtävälistoja ja kaikkea muuta kivaa helposti ja loogisesti. Ei tarvita ohjelmointitaitoja näyttävien sivujen luomisessa. Iivari löytyy osoitteesta https://sites.google.com/site/iisvardavi/ .
Iivarin tarkoitus on toimia iisalmelaisten ja varkautelaisten yhteisenä linkkinä koko kolmivuotisen opintomatkan ajan. Miten sosiaalista mediaa voidaan hyödyntää opetuksessa? Miten kaksi eri tutkintoa voi tukea toinen toisiaan opintojen aikana? Miten opettajat saadaan käyttämään Somevälineitä helpottamaan omaa työtään?
Tänään rakennettiin opiskelijoiden kanssa gmail-tunnukset. Nurinaa ja narinaakin kuului, että miksi gmail? Eiköhän tunnusten käytännöllisyys tule pikkuhiljaa esille opiskelijoillekin.
Blogipohjustukseni aikana ei juuri kommentteja tai vastaanväittämisiä ilmennyt, mutta kun oikeasti loimme ensimmäiset blogitekstit bloggeriin, kuului taas asiaankuuluvaa narinaa, että onko pakko... Kirjoittaminen ei taida todellakaan olla helppoa. Ei meille opettajille, eikä näköjään opiskelijoillekaan. Luulin kyllä jo tämän sukupolven olevan niin tottunut kirjoittamaan itsestään ja tapahtumistaan, että koulublogin perustaminen olisi sujunut rutiinilla. Taisi olla niin, että isoimmat narinat tulivat poikien suunnalta. Onko sukupuolella väliä?
Niin vain ensimmäiset blogitekstit syntyivät, jäämme mielenkiinnolla odottelemaan tulevia koitoksia.
Opinhan minäkin tänään välisivujen tekemisen -ei ollenkaan turha päivä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti