tiistai 1. helmikuuta 2011

Manchester 1.-4-2.2011

Tavoitteena uusi LdV-kumppanuushanke.

Edellisestä ITIC-hankkeesta oli loppurahoitus käyttämättä ja sovittiin, että rahat sijoitetaan uuden hankkeen suunnitteluun. Valmisteleva kokous oli sovittu pidettäväksi Manchesterissä The Manchester Collegen isännöimänä. On hienoa, että hankettamme kirjoittaa natiivi englanninkielinen.

Me varkautelaiset ,Päivi Roine ja minä, lähdimme liikenteeseen heti aamukuuden jälkeen. Onpa hyvä, että Varkaudesta lennetään edelleenkin, eikä tarvinnut ensin matkustaa Kuopioon saatikka Helsinkiin asti. Lentovuoroja on tosin vähänlaisesti, joten odotusaikamme Seutulassa oli peräti seitsemän tuntia. Tsekkailumme mukaan juna tai bussimatkat eivät olisi tuoneet asiaan helpotusta, joten ajattelimme yhden työpäivän sujuvan lentokentälläkin.


Vantaan lentokentällä on vilinää. Noin kuuden tunnin odottelut sujuivat loppujen lopuksi nopeasti työasioita hoidellessa. Puhelimella selviteltiin toppipoikien Kuopio-keikan seuraamuksia, Second Lifen kautta ideoitiin Rossin Mikon, PKKY, kanssa uutta SL-koulutustapahtumaa. Ehdinpä käymään Eurassa korjaamassa Osaamon väliraporttiin oikean vuosiluvun ja tutkailemaan reittiohjeet hotellin ja The Manchester Collegen välillä ja aloittelinpa tämän matkaraporttinikin kirjoittamisen. Muutama kentällä otettu kuvakin piti ensin pienentää, jotta ne saa sujahtamaan tänne nettiin. Lentokentät tiedostavat matkailijoidensa tarpeen nettipäivityksiin, joten ilmainen langaton verkko on olemassa ja sähköpistorasioita tarjolla sopivin välimatkoin. Helsinki-Vantaan lentokenttä on taidettu jossain tilastoissa valita ykkösluokan kentäksi ja ainakin minun tarpeitani kentällä huomioitiin kiitettävästi. Moitittavaa oli ainoastaan kahvilapalvelujen armottoman kovat hinnat.
Vesi, espresso, hedelmäshotti =11 euroa

Lentokoneissakaan ei ole ruokailut entisellään ainakaan turistiluokassa -pelkkää sämpylää. Olimme hiukan huolissamme tamperalaisista kumppaneistamme, joita emme nähneet kentällä, mutta he tulivatkin lentäen Tampereelta suoraan tälle lennolle. Eino Halme on ollut mukana aikaisemmassa ITIC-projektissamme ja lentomatka sujui uusia ideoita hioen. Huomasimme hotelliemme olevan saman kadun varrella, joten yhteinen taksikyyti oli ilmeinen, kuten myös myöhemmin yhteinen illalinen. On mukavaa, että hankkeessa on mukana partnereita kotimaasta -äidinkieli on aina äidinkieli.

Ensimmäisen kokouspäivänämme aloitimme aamulla yhdeksältä, lopetimme kuuden jälkeen illalla, kävely hotelliin, vaatteiden vaihto, tapaamispaikkaan klo 20, illallinen ja nukkumaan. Ohjelmaa siis aamusta iltaan.

Ostokset jäivät vain näyteikkunaostoksiksi matkalla The Manchester College-hotelli The Portland by Thistle, jonka sijainti oli tosi mainio.

The Manchester College oli pettymys siltä osin, että kannettavani liittäminen koulun verkkoon ei onnistunut. Hotellinkin huono puoli oli se,että nettiyhteydestä olisi pitänyt maksaa parhaimmillaan 13 puntaa ylimääräistä. Totesin, että jos päivällä ei pääse nettiin, en sitä jaksa käyttää enää yöaikaan... tuloksena kolme päivää ilman nettiä ja sähköpostia -luksusta =).

Itse tapaaminen oli onnistunut ja pääsimme yhteiseen ymmärrykseen tavoitteistamme. Hakemus on jätettävä 21.2. mennessä, joten silti meillä on varmaan kiirettä, että saadaan kaikkien hakemukset ja allekirjoitukset hoidettua. Ulrich Köppen, Berufscollege Deutzer Freiheit, tekee yhteisen hakemuksemme, joka täytyy kuitenkin allekirjoittaa kaikkilla kumppaneilla ja viedä kunkin omaan NA:han, meillä CIMOon.Neuvotteluissa käytetiin tussitaulua,wordia,exceliä ja älytaulua. Olipa meillä etäyhteys saksalaiseen Ennoonkin. Ensin yritimme Skypeä, joka ei koulun verkossa toiminut, mutta onneksi Sakkyn Connect toimi ja saimme kuulla Ennon kommentit.

Kuvia näyteikkunoista:


Tilannekuvia kokouksesta:

Älytaulut käytössä The Manchester College...Oma hakemustekstimme:

Savo Consortium for Education (SAKKY) is one of the biggest educational institutions in Finland. It has approx. 8500 students and the number of the staff amounts to approximately 1200. Savo Consortium for Education provides education in the fields of transport and technology, business and administration, culture, natural resources and environment, tourism, catering and home economics as well as social and health care. It has long experience in the administration and coordination of national and international projects (Leonardo pilot projects, mobility projects, projects funded partly by the ESF, ERDG, etc.), experience in the use of the Europass system and in organizing vocational skills demonstrations, among other things.
Our strengths in this Ipsen project are IT and social media skills and of course marketing. We coordinate ESF project Osaamo –osallistumistalous ammattioppilaitoksissa (2009-2011) in which we have done research work how to implement social media into teachers work in close cooperation with enterprises.
Our role in Ipsen is administrating of project portal and finding and introducing suitable social media tools to network partners. We also provide support and training for the users of these tools.
We have a silent partner InFlow® which is a social media service house, founded in 2010 to serve organizations especially from Eastern Finland with their social media related needs.
Our team works in Savo Vocational College, Osmajoentie 28, FI-78200 Varkaus in a field of business and administration.
Tarja Vainionpää,
Päivi Roine,
Tuire Ahlfors,
Markku Järvinen,

2008-1-DE2-LEO04-00108 6 Improvement of Traineeships in an International Context ITIC oli edellinen projektimme.

Tilannekatsaus:

Information needed to finalize the application documents:
Check-List: What I´ve got so far …….from you/your institution
Partner: Form page 7 Form page 8 Form page 9 Form page 10, C.2.4:
Description of your organisation role in the project/your contribution/your strenghts filled out excel-sheet with names/mobile/e-mail of your IPSEN team - see last e-mail, please names and contact addresses from your associated partners
Manchester Dawn / Gary ok ok ok no too short no ok I am missing the stuff/word document from our Manchester meeting
Finland Eino ok ok ok too short too vague no no
Finland Tarja ok ok ok ok ok ok ok Well done, Tarja! Fantastico…..:-)
Finland Henna ok ok ok ok too vague mobile numbers missing and e-mail missing ok
TDR Istanbul Gülcen ok ok ok ok too vague no ok
Paragliding Germany Wasserkuppe no no no ok ok no ok
Paragliding Germany Gleitschirmdirekt no no no ok ok no ok
Paragliding Austria no no no ok ok no ok
Greece Kalliopi no no no no no no no
Turkey Eskeshier Murat ok ok ok ok ok ok no
Turkey Istanbul Semiha ok ok ok ok ok ok no
Germany Müsiad ok ok ok ok ok no no
Germany Conaction no no no no no no no
Germany Enno Ebeling no no no no no no no
Romania Francesco no no no no no no no
Czech Republic Francesco no no no no no no no
Austria Francesco no no no no no no no
Germany Dental company Ziyar ok ok ok ok ok ok no

Isäntämme Gary Buttriss-Holt